Nyköping here we come

Idag bär det av till Nyköping för hemmamatch. Onyx och Södermanlands inebandyförbund arrangerar matchen och det ska bli trevligt och spännande med deras arragemang. Herrarnas match efter vår är otroligt viktig. Vinst mot Järfälla skulle nog sitta fint för Bruno och hans gäng.

Det verkar som om de stora
drakarna, har koll på min blogg, så nu får jag se upp med vad jag skriver...

Igår var en otroligt nyttig dag. Jag tog tag i något som jag skjutit upp väldigt länge, jag rensade nämligen min garderob. Jag kan för mitt liv inte förstå varför jag behöver ha kvar en massa träningsoveraller och träningsshorts från början av 2000-talet. Jag var skoningslös igår, allt som inte använts på det senaste året åkte ner i klädinsamlingen. Sedan bar det av till återvinningsstationen. Här i stockholm är det kö in till återvinningsstationen... Det var alltså inte en sådan baggis som jag troddet det skulle vara...

Resultaten i gårdagens dammatcher var smått otroliga. Falun vann med 12-11 på bortaplan. Jag undrar hur man känner sig efter en sådan match. Glad? 3 poäng är 3 poäng oavsett hur de tas, men att släppa in 11 mål måste svida. Rönnby tappde två pinnar och Pixbo tappade en pinne. Mora ska egentligen hyllas. En nykomling som vinner mot både Balrog och IKSU, tar poäng av Pixbo och pressar Balrog borta är inget annat än en sensation. De som höjde på ögonbrynen när vi förlorade borta mot Mora i höstas ser nog inte likadant på den förlusten idag.

Nej nu ska det packas en väska!

Fredag

Fredag! Japp det är ju en alldeles underbar dag! Lön dessutom och sovmorgon imorgon då blir det nästan inte bättre. Jag har förutom träningar och jobb varit upptagen med ett projekt som jag hoppas blir klart ikväll. Projektet är mycket hemligt men jag kan säga så mycket att det rör det "Spelande Rådet". Ja ni läste rätt...Spelande Rådet.
I många lag finns det spelarråd, kaptener och annat löst folk som håller koll på gruppen och för gruppens talan i olika sammanhang. Sådant tjafs handlar inte det här rådet om ;-) Det "Spelande Rådet" däremot är något helt annat och har funnits i Balrog i 2 säsonger. Vad deras egentliga uppgift är, är det ingen som riktigt får grepp på, det är döjlt i mörker och mystik, men de är alltid närvarande och ser varje steg du tar. Rådets två medlemmar är självutnämnda och dessutom skrivna i sten och för oss övriga dödliga får vi bara snällt se på och hoppas att "Spelande Rådet" har ett gott öga till oss.
Jag har alltså gjort en deal med "the Devil" jag har bjudit ut mina tjänster för att ligga bättre till hos Spelande Rådet men jag inser att det är dömt att misslyckas från start.

Igår var det daminnebandy på tv! Jag missade det tyvärr eftersom det var träning. Jag hade tippat att Rönnby skulle vinna. Endre är starka hemma, men borta är de ju sådär. Endre får återigen rikta in sig mot en tuff kamp om en slutspelsplats.

Vi har spelat ett gäng matcher nu och hamnat i underläge i varje match. Inte så värst bra, och ganska jobbigt att behöva hämta upp i varenda match. Nu på söndag krävs bättring, Nyköping får förhoppningsvis se ett taggat Balrog.

Jag fick en kommentar där det frågades om hur jag laddar inför match. Det ser lite olika ut beroende på var vi har match och vilken tid matchen är men jag försöker att inte tänka så värst mycket på matchen under matchdagen. Det blir först i hallen som det verkliga laddandet kommer igång. Väl under uppvärmningen har jag ett par saker för mig som jag alltid gör. Det handlar om att alltid stå på samma ställe i ringen precis innan match och knyta skorna i en viss ordning. De sakerna har hängt med i säkert 7 år nu och funkar bra för mig.

På måndag ska jag visa mitt fejs i Lilla Sportspegeln, det blir ju kul. Anso har också varit med i Lilla Sportspegeln så jag har en grym stand-in om jag skulle bli sjuk. Ansos video på sin medverkan går under "klassiska inslag" och tåls att se om och om igen. Kanske skulle jag be redaktionen gräva fram även detta klipp...
Annars tror jag att det utlovas video på mig när jag visar min oootrooliga fotbollsbegåvning dessutom i de rätta färgerna...svart-gult!

On any given sunday you're gonna win or you're gonna lose.

Torsk igår, då är det rätt surt att vara innebandyspelare. Det kändes som ett bra go i laget och att en kvittering inte låg långt borta men Endre slet som djur för varje boll, vilket vi kanske inte gjorde i lika stor utsträckning. Synd men inte hela världen faktiskt! 

Jag förstår att det är kul att slå oss och ge oss i fejset och att det för vissa nästan genererar extas men det finns gränser.

Intressant kamp om slutspelsplatserna! Lika intressant kommer det bli i tabelltoppen! Nu låter det nästan som om jag är positiv till tabellen och jag måste erkänna att det känns roligt med en serie där nästan alla lag kan slå varandra på "any given sunday".

Ikväll blir det en lugn kväll, ladding för morgondagens match! Hemmamatch i Salem(?). Ja ingenting är omöjligt, nästa helg spelar vi hemmamatch i Nyköping. Det ni! Nästa säsong ska vi byta namn till Balrog Botkyrka Södertälje Salem Nyköping IK. Andra kommuner får gladeligen höra av sig för en plats i namnet. Kommer bli ett fasligt sjå med att få plats med namnet på matchtröjan bara...

Ses i en söderförort/distrikt i söder nära dig!

comeback eller nå liknande...

ja mina vänner jag tror minsann att andan faller på, det är dags för ett inlägg!

Vi har precis mött Täby och Täby är bra. Täby kommer vara dominernade inom svensk daminnebandy inom fem år om de inte går högdalens öde till mötes, men till skillnad från Högdalen verkar Täby  ha en stark organisation bakom sig. Men helt allvarligt, jag blir inte klok på golvet i Tibblehallen, det känns helt omöjligt att spela innebandy på och hade det inte varit för att jag kände mig baktung som få idag så hade jag nog skyllt lite av min insats på golvet. Eller förresten, glöm det, bortförklaringar känns inte som min grej idag och jag erkänner att jag var totalt ohet!

I ett land på andra sidan östersjön pågår någonting som kallas för europacupen. IFF kämpar hårt för att göra turneringen respekterad och något värt att ta på allvar. Jag tappade all min tro på Europacupen för några år sedan i Prag vilket jag redan berättat om i min
blogg tidigare. Däremot så verkar Rönnby satsa stenhårt på cupen om man får tro deras ordförande men efter att ha sett intervjun med Helena Lundqvist på innebandymagazinet.se så är jag tveksam till om den informationen nått spelarna. Jag vet hur det känns att åka till en turnering och känna att det är bortkastade pengar, men vi i Sverige är lite bortskämda, för tjecker, ryssar, letter och de andra betalar säkert ur egen ficka för att vara med om upplevelsen att möta de bästa. Frågan är hur man gör turneringen mer prestigefull för de svenska lagen. Prispengar? Champions Leauge upplägg? Ja något måste nog ske.

För övrigt så är Dietlikon ett av europas absolut bästa lag och kanske, kanske, kanske finns möjligheten att de helt enkelt var bättre än Rönnby idag. Men vad vet jag...

Gittan skriver en av Innebandysveriges bästa bloggar och har lagt ut en gammal, gammal bild föreställande mig och Kotten. Jag trodde sådana bilder var preskriberade...  Nu är hämnden ljuv, jag funderar bara på hur. Kanske ett foto eller kanske skulle jag påminna henne om något av smeknamnen hon fick under högdalentiden. Hmmm...tåls att tänka på!
Gittan var förövrigt en hejare på att fixa innebandyfester. Vi i Högdalen arrangerade fester och sålde biljetter. Var man duktig lyckades man sälja 10, men Gittan lyckades med att sälja slut på alla biljetter. Hon sålde säkert 300 biljetter själv och hade öppet hus kvällen innan festen. Hade man ingen biljett fick man åka hem till Gittan och hämta en biljett men då gällde det att man hade tur så att det fanns någon biljett kvar. På den tiden var innebandystockholm en enda stor familj. man var hej och tjenis med alla. Både herr och damelit umgicks flitigt. Själv var man knappt torr bakom öronen utan stod med stora ögon och tittade när "Agge", "Burken" "Rogge" "Slungan" och de andra partajade. Det är något som helt har försvunnit nu, antagligen i takt som innebandyn utvecklats eller så är det helt enkelt så att ingen har tagit över efter Gittan, var är vår tids innebandy-Bindefeldt???

Det är otroligt kul med alla talanger som finns inom innebandyn. De som har fått växa upp med innebandyn kommer förhoppningsvis gå en ljus framtid till mötes. De kan i sina bästa stunder få oss "lite äldre" att se ut som rundningsmärken och det känns bra att daminnebandyns framtid är tryggad. Ranja Varli t.ex. är en av de som kommer dominera. Glöm inte var ni läste det först...

För övrigt är jag inte heller speciellt road av Viking romas framfart. Är lite orolig för inslaget på sporten som ska visas på söndag....

Nu är det dags att ladda för match mot Falun. Godnatt.