Silvia och prinsessan Lilian innan match i västerås.

20061028
Silvia och prinsessan Lilian innan match i västerås.

Om målsättningar

Hittade detta på Mika Packaléns blogg. http://packalen.blogg.se/

"Jag fostrats in ett tänk där man aldrig hycklar. Tror du på nåt så ska du stå för det. Punkt. Till exempel, om målsättningen är att vinna ett SM-guld (eller som nu avancemang uppåt i seriesystemet), så uttalar man det i klartext. Interna och/eller externa mål och bla bla blaa. Ger inte kattlåda för sånt snack.

Visst. Det kanske är osvenskt. Belackare kan alltid hävda att man är dryg och kaxig. För mig handlar det inte om det. Tvärtom. Det handlar om tydlighet. Självklart gäller det att vara ödmjuk inför uppgiften. Ska man vinna så kommer det att kosta. Det gäller att estimera på förhand om priset och arbetsinsatsen är värt det. Sedan får man leva med att man kan "falla tungt" i andras ögon. Personligen skiter jag fullständigt i det. De högsta kraven kommer ändå alltid inifrån mig själv.

Tiden i Balrog var extremt nyttig ur denna aspekt. Vi levde med ständigt höga krav och förväntningar både från oss själva och utomstående. Det var ingen konstigt med det. Levererade man inte så fick man också ta konsekvenserna. Klimatet i Dalarna var däremot helt annorlunda. Spelarna och klubben hade svårt att anamma detta synsätt. Man var mer försiktiga generaler som ville smyga i vassen. Inte undra på att det blev en relativt snabb skilsmässa."

Han har så rätt, så rätt. I Balrog har man alltid varit tydlig och vågat stå för sina mål. Satan vad det svider när vi misslyckats och hela innebandysverige sitter och njuter av förtjusning, men samtidigt finns det inget annat mål för mig. Varför hyckla? Trots att alla vet att vårt mål borde vara SM-Guld och att det finns en realistisk möjlighet att nå målet så verkar det ibland som om det är fult att säga det rakt ut..
Det svider så otroligt i andras ögon att vi sagt att vi vill ta SM-Guld, samtidigt har både IKSU och Pixbo uttalat samma målsättning i media. Varför är det så hemskt när vi säger det?
Precis som Mika säger så gäller det att vara ödmjuk inför uppgiften. Vi vet att det kommer krävas en hel del att knipa guldet i år. Vi vet också att vi snubblat på mållinjen ett antal säsonger.  Vi vet vad vi har att förlora, men också vad som finns att vinna. Det finns så många bra lag den här säsongen och som jag ser det är det 5 lag som på allvar kan ta guldet. Att vara ödmjuk inför uppgiften är avgörande.

Inom herrinnebandyn är inte detta samma heta potatis uppfattar jag det som. Jag kan ha fel...

God Torsdag!

Jag hade personligt utvecklingssamtal på jobbet igår. Det fick mig att inse att jag faktiskt står inför ett val. Antingen borra ner huvudet i sanden eller se framåt. Det är svårt att tänka på framtiden men till slut kommer man till en punkt där man känner att man står och stampar.

En film som jag är otroligt sugen på att se är "Djävulen bär Prada". Meryl Streep är en av vår tids bästa skådespelare, hon är fantastisk i varje roll hon tar. Att se henne dominera filmduken är en fröjd! Gisse, hörde du? Inte för att jag vill uppmana till olagliga handlingar, men hur fixar vi filmen?

I tisdags var jag på AIK-Järfälla. En riktig skitmatch! Jag tror jag har sett årets brunkarmatch. Inga finesser, ingenting. Bara tufft spel, gruff, konstig bollstuds och krigande. Det kan i sina stunder vara underhållande men den här gången var det bara tråkigt. Micke Carlsson är ett spelgeni men envisas hela tiden med att försöka spela bollen istället för att sätta dit den själv. Dessutom få han en otroligt tuff bevakning, vilket verkar hämma honom något. Koffe och Fischer var dessutom på bästa "indianhövdinghumör" och spred en och annan boll rätt i motståndargapet.

På lördag är det Rönnby. Say no more! Ett liten gnista tänds nog hos de flesta i vårt lag och efter förlusten mot Falun är det skärpning som gäller. Antagligen blir vi rätt farliga på lördag.

Hammarby står för motståndet på söndag. Match mot Hammarby brukar betyda derby och heta känslor. Matcherna mellan lagen brukar vara stentuffa och jämna men just nu är den känslan borta. Var är Bajen? Vad hände? Hoppas Hammarbytjejerna kan utvecklas och skapa ett nytt slagkraftigt lag. Just nu ser allt annat än degradering till ettan ut som en bragd, men förhoppningsvis finns viljan i föreningen att börja om och bygga nytt.

Faluns "headcoach"

Faluns headcoach satt för övrigt på läktaren i helgens match. Därifrån skrek han både ett och annat väl valt ord angående det mesta. Framförallt kanske vad domaren borde och inte borde göra. Har svårt att se ett likadant beteende om han stått i båset utan en tillsägelse från domaren. Nästa gång får han lösa inträdesbiljett....

Tidig morgon vid bussen. Regnet rinner bort från taken. Endast t...

20061024
Tidig morgon vid bussen. Regnet rinner bort från taken. Endast tomten är vaken?

Ännu en måndag..

Först och främst lite reflektioner från helgens resultat.

Att Falun slog oss med 6-3 kändes helt rättvist. Vi var inte på tårna överhuvudtaget. Precis det som vi gjorde rätt i IKSU-matchen gjorde vi nu helt tvärtom. Det fanns ingen intensitet varken i närkampsspel eller i löpningar. Det är en otroligt nyttig läxa för oss. Det krävs 100%-iga insatser för att inte förlora. Inget snack, Falun var hetare och det är bara att gratulera till vinsten.
Det finns inga bortförklaringar när man förlorar, inga utspel som att "de lag som är sämre än oss måste spela på ett visst sätt för att slå oss". Tänker då mest på Curt Söderströms smickrande ord efter mötet med oss i Botkyrkahallen. Så sorry IBF men jag bjuder inte på någon tändvätska till nästa möte.

Bodens kräftgång fortsätter och man undrar hur det står till i ett lag där en spelare kastar matchens-lirarepriset i huvudet på sin egen målvakt varpå denne svarar med att peka finger åt blomsterkastaren.
http://www.kuriren.nu/%5CGEN_Utmatning_Sport.asp?CategoryID=2765&ArticleID=1320513&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2
Hursomhelst lite komisk läsning såhär på måndagsmorgonen. Boden talar i sin tur om att övertala spelare som slutat att åter snöra på sig skorna.

IKSU tvålade till Engelholm med 15-1, och det är bara ett till i raden av resultat som man gärna inte vill se i elitserien.

Våra herrar fortsätter att förlora. Matchen mot Täby borde man vunnit med ett par kassar. Tyvärr verkar ingenting gå deras väg just nu. Danne hade lekstuga stundtals men någon måste ju göra mål på alla hans mackor.

Annars har helgen varit lugn. Gisse har ett filmbibliotek där man kan hitta det mesta, men vi valde inte direkt den bästa filmen kanske. Så om någon funderar på att se Derailed så kommer härmed ett tips. Don't!

Såg Victoria Silvstedt på TV4 i veckan. Säga vad man vill om Vickan men hon är fascinerande. Det bästa av allt är att hon bryter lite lätt på amerikanska ena sekunden för att helt plötsligt "glömma" bort sin brytning och prata hälsingemål. So 1980, so Dolph Lundgren! Say no more!
Fast vad jag har hört så är det lätt att börja prata göteborska efter ett par veckor i götet, inga namn nämnda! ;-)

Madonna adopterar barn och hela världen förfasar sig! Samtidigt adopteras flera 1000-tals barn varje dag utan någon större koll, vi låter våra barn delta i krig, arbeta och slita under vidriga förhållanden och allt detta för västvärldens välbefinnande utan att någon enstaka jä*** reagerar.

God Måndag!


Å vad dåligt!!!!!!!!!

Säsongens första förlust!
Dålig spel av oss i två perioder och alldeles för slappa i både det defensiva och offensiva slottet.

Tur att det är Rönnby nästa helg. Det blir lätt att ladda om!


Tillåtet?

Hört i Torvalla Sporthall inför Dm-matchen mot Vendelsö:

Domaren: "Äckelbalrog har väl aldrig spelat i rött?"


Så kan det gå

Kul att bilden från igår ligger helt fel. Så kan det gå när man inte har riktigt koll på alla bitar...

Jag måste bara säga att det är grymt tufft att vi har två spelare med stygn i ansiktet just nu. Bäva Falun!!!!

En helt vanlig kväll, dm-match ont vendelsö.

DSC00278
En helt vanlig kväll, dm-match ont vendelsö.

att vara kiropraktor måste vara grymt! 10 minuters jobb ger 450 ...

att vara kiropraktor måste vara grymt! 10 minuters jobb ger 450 sköna kronor. Vad jag vann på det hela lär jag väl märka på lördag...

Dagens träning...

Gick skit!
Ont igen och jag kan inte förstå hur det kan flytta runt så i min kropp. En sträckning som resulterar i ryggont som övergår till ljumskont och som nu gör att halva höften gör ont.
Är detta ett tecken på att slutet är nära???
Var hälsad domedagen!
Sitter på tunnelbanan och jag måste bara testa att blogga via mo...

Sitter på tunnelbanan och jag måste bara testa att blogga via mobilen. Så detta är ett rätt onödigt inlägg. Det är en vanlig dag d.v.s direkt till träningen från jobbet utan att passera gå. Är otroligt glad över att jag beställt en ny mobil idag. Det blir som julafton när den kommer imorgon. Klart slut!

Kan Eva-Kristina så kan jag!

Nu har världens bästa Rönn börjat blogga! Så nu får jag lite inspiration att faktiskt börja ta tag i det här med bloggandet på allvar.
Gisse, eller Jisse som hon också kallas har ju också gett sig ut i bloggrymden så snart är vi en  Balrogarmé som bloggar loss om det mesta.

Hade tänkt kommentera landslagstruppen men det blir ju alltid lite känsligt när man själv är med, men what the "f***",jag har kommit till insikt till att det är dags att sluta bry sig så mycket om vad folk tycker hela tiden. Vi har ändå fått stämpeln som diviga och kaxiga så man kan ju inte göra någon besviken direkt.
Fia hade definitivt förtjänat en plats, men jag tror inte man ska dra för stora växlar på detta. Lagom till VM skulle jag vara förvånad om det är någon annan än Fröken Pettersson som vaktar den svenska kassen.

Annars är konkurrensen på forwardssidan grym. Det finns många forwards i landet som definitivt skulle gå in och tillhöra de mer tongivande spelarna i truppen. 

I helgen var det tripp till Norrland som stod på schemat. En helt underbar helg förutom faktumet att inte alla kunde följa med. Själv spelade jag sparsamt eftersom jag har en liten sträckning i låret. Matchen mot Boden var lite smårolig att se på. Boden verkade gå på något slags uppåtpiggande eftersom de var rasande i tempo i alla situationer. De verkade ha lite problem med vårt spel för frustrationen yttrade sig i efterslängar och i ett läge "juckande" på "Stortjusan". Annars i det hela taget en rätt okej match, men kanske ingen som går till historien som den mest välspelade.

Matchen mot Skellefteå var en trevlig historia med mycket folk. Vinsten kändes aldrig hotad även om Skellefteå hade guldläge att kvittera till 2-2. Skönt att mina handleder fortfarande vill hänga några "måsar" som Bruno hade sagt.

I helgen väntar möte med Falun. Spännande! Vi ser fram emot varenda match just nu. Bring it on!