11 spelare nominerade till årets spelare?

Ja det måste vara den enda förklaringen, för hur kan man ha undgått Amanda Wendelstigs kanonsäsong?

Lägger till:

Jag har sett Amanda och Limpan som en av de med absolut starkaste chanser att ta hem priset i år. Möjligtvis är jag färgad eftersom jag spelar i Balrog men att förneka att de båda varit bland de tio hittils hetaste och absolut bästa i år är ett hån. Att vara het och i slag är en sak men att samtidigt vara det på en otroligt hög lägstanivå är ytterst få förunnat.
En poängliga är inget mått på hur bra du är, det har det aldrig varit, men att en av de hetaste spelarna i Sverige inte ens nomineras kan bara bero på tillfällig sinnesförvirring.

Årets spelare är den absolut finaste utmärkelsen vi har i Svensk Innebandy. Vårda det ömt kära jurymedlemmar.



 

Mora till semifinal?

Nej nu blev det inte så men oj vad vi fick slita. Skulle det finnas fem semifinalplatser så vore faktsikt Mora värda den femte. Trots att vi ledde matchen ganska komfortabelt hela matchen kändes det aldrig säkert. Det gick inte att slappna av en sekund för då  var det kört. Jag undrar om Mora egentligen förstått hur bra de är, skrällgäng...nja de har skakat alla topplag den här säsongen och är otroligt starka på hemmaplan. Bästa nykomlingen genom tiderna!
Idag var det över 600  pers på läktaren i Botkyrka, Mora hade en gigantisk klack med sig som stöttade sitt lag konstant men även vi hade en del folk på läktaren som faktiskt hejade på oss för en gångs skull. Det är så otroligt kul med mycket publik, så jag hoppas verkligen att ni kommer tillbaka!
När vi skulle tacka försökte jag på något sätt försöka meddela hur bra Mora varit till en del motspelare men det blev mest svammel. Om det inte gick fram så hoppas jag på något sätt att det kommer fram här.

Inför matchen fick vi peppa varandra att få upp den där stämningen mot det andra laget där man inte tycker om varandra så mycket. Det var svårt för matcherna har varit riktigt snälla tillställningar. Den där nerven behövs i ett slutspel och jag tror att vi hittade den idag, vi blev lite tuffare men jag tycker ändå att matchen var en snäll match.

Nog om hur bra Mora är, vi var också bra! Det är otroligt skönt att vi gör det vi ska och vågar vinna matchen. I första perioden kändes det som om vi var överallt på plan och det resulterade i en 4-1 ledning. Jag är stolt över mina lagkamrater helt enkelt. Nu är det bara att börja ladda för nästa drabbning.


Jag får skriva mer när jag vet hur semifinalerna blir men ett besök ner till Götet lär inte vara helt långt borta för vår del...


Ishockey-ett kort inlägg

Varför spelar damerna SM-Final i ishockey mitt på dagen imorgon? Vill de inte ha publik? Jag  såg precis ett inslag på sporten där det spelats semifinaler på hovet. Jag reagerade redan imorse när jag såg att matchtiden var utsatt till 15.30. Alla människor jobbar väl eller går i skolan på dessa tider. Jag fattar ingenting...

4-0 i innebandy är ingening fick vi lära oss igår.


Slut.


2:a

Vi vann! Skönt! Mora jagade oss bra i en period sen tycker jag faktiskt att vi kontrollerar matchen. Tyvärr var vi ofokuserade i avsluten och var vi inte det så stod Sandra Fredriksson ivägen.

Jag var personligen ganska nöjd med matchen, hade definitivt kunnat göra minst ett mål till med tanke på antal chanser, men ett mål och 3-1 i +/- känns helt ok. Innebandymagazinet tyckte att min insats var värd en tvåa i betyg. Herregud då skulle de ha sett mig mot Engelholm då hade jag antagligen haft -1 enligt deras betygssättning...
Nu kanske jag låter bitter...nja inte direkt. Huvudsaken är att vi vinner och då skiter jag i om jag får 1:or i betyg hela slutspelet. Men å andra sidan fick Lisah betyg i en landskamp när hon inte ens deltog utan var hemma skadad så jag vet inte...


Uppsnappat om slutspelet:

* Fan(ursäkta språket) vad lågt att skicka ett anonymt hotfullt sms till Anteryd. Skämmes ta mig xxx.

* Vi tackar inte heller förrän matchserien är avgjord, precis som Rönnby. Vet inte om man behöver dra så stora växlar på det, det känns skönt att tacka efter att allt är klart. För alla lag var det tydligen inte lika självklart. Vi sa till Mora innan matchen hur vi brukar göra och det verkade ok för dem.

* Domarna i gårdagens match var helt ok, Örjan däremot var mindre nöjd med domarna uppe i Umeå. Jag har fått domartillsättningen förklarad för mig men tycker fortfarande att av de som är vana att döma damelit så ska endast de bästa döma ett slutspel.

Nu laddar vi inför fredagens match, det kommer bli tufft men förhoppningsvis har vi lärt oss en läxa sen sist vi var där.


Matilda fick en till syster

Ja hörde ni idag på tv-matchen, från ingenstans finns det alltså en till syster Holmbom. Tydligen i Falun?
Jag som bara trodde att Matilda hade en syster som heter Frida.
Det var faktiskt himla roligt när de jämförde spelstil och jag kan hålla med om att den faktiskt är snarlik, undrar om Matilda själv fått höra om denna syster. Går ryktet så fort till alperna?

Det var fasligt nära att jag fick rätt i att Falun skulle få med sig en sudden, men de sista minuterna efter sista målet fick de inte låna bollen och sen var det rullgardinen ner för den här gången. Jag tror ändå på att de kan få till en tredje match, och då kan det gå hur som helst.
Den stora skrällen blev ju istället Endre. De vann på en fot-in, och det känns lite konstigt att skriva men Rönnby får smaka på lite oflyt verkar det som om. Nu blir det kniven på strupen och det brukar göra gott så jag tippar på en tredje match i Västerås nästa helg. Om de nu klarar båtresan förstås... ;-)

Iksu hade inga större problem och nu är det nog kört för Dalen.

Nu har man väntat tillräckligt länge känns det som, så nu ska man bara traggla sig igenom en arbetsdag innan det är dags för säsongens hittills viktigaste match. Om ni inte har något anat för er så kom och titta, det kan nog bli en kul match!

Lördagsblogg

Idag har man varit aktiv, eller det känns iallafall så eftersom vi tränade mellan 10 och 12. Det slipades på lite detaljer, men allt som allt en ganska avslappnad träning. Jag kan meddela att även denna gång slutade sargbygget med katastrof. Dessutom känns det otroligt kul att vår "joker" börjar röra stickan med båda händerna igen. Trots bara en arm skjuter hon redan bättre än de flesta av oss. Att hon inte fått vara med den här säsongen är inget annat än skam.

Imorgon drar kvartsfinalerna igång och jag är så sämst på att tippa, men jag tror att det blir hemmavinster, möjligtvis kan Falun kämpa sig till en eventuell sudden. Det känns himla skönt att det sätter igång snart även för vår del.

Jag känner mig dessutom nöjd med melodifestivalens utgång. "Hero" hade det klart bästa tonartsbytet av alla låtarna och dessutom tror jag att det är antingen Perreli eller BWO som har chansen att återställa ordningen i Belgrad. Det är helt otroligt vilken sucker för schlager man blir två månader om året....

Täby har presenterat hela sin nya ledarstab och allt har nog inte varit guld och gröna skogar i Täby den senaste tiden verkar det som...


Jag fick ett svar på min fråga om hur man tillsätter domarna i damernas slutspel, jag vet inte om jag förstått rätt men i herrarnsas serie får de bästa döma slutspelet medans det i damernas slutspel inte fungerar riktigt likadant...?

Varför? Jag kommer nog inte ge mig förrän jag fått klarhet i det här...


Slutspel och annat lurendrejeri

Har alla glömt att det är tjuv och rackarspel även när det gäller daminnebandyns slutspel...
Kanske är det läge att ta snack om varför man valde vissa motståndare med en nypa salt.

Om vi nu ska behöva debattera varför vi inte valde Endre, så är det väl så att en resa till Mora är mer bekvämt för oss.
Sedan fick vi välja först, det känns som om Pixbo kanske mer är berättigade till frågan varför de inte valde Endre om det nu är en fråga som ska stötas och blötas..

Resan mot måndagens match fortsätter, och det vore en underdrift att säga att det ser bra ut på träningarna. Nu har till och med Ludde slingat håret så det märks verkligen att det är slutspel på gång. Anso testade en ny klubba och vad jag såg så satt det en och annan projektil i nättaket.

Vi måste vara det sämsta laget i världen på att bygga sarg. Det blir fel hur vi än gör. Var ska de två små bitarna egentligen stå? Varför blir vår spelplan mer oval vid vissa tillfällen? Vad har man gjort för fel när det helt plötsligt ser ut att fattas en sargbit? Då är vi hundra gånger bättre på att riva sargen men till det behövs ju inte begåvningsreserven direkt. Ändå har vi en civilingenjör-to-be i vårat lag samt en arbetsledare på PEAB men ändå misslyckas vi med detta enkla pussel. Tur att vi slipper bygga matchsargen....

Ikväll missar jag AIK-Falun på tv, det känns surt... Av alla tv-matcher i år har jag kanske sett två i sin helhet. Sändningstiden är ju helt fel för oss som tränar på kvällarna. Kan tänka mig att det blir en holmgång utan dess like mellan dessa två lag.

Till sist en liten fundering... Hur tillsätts domarparen i herrarnas respektive damernas slutspel? Är det de bäst rankade herrdomarna som dömer herrslutspelet samt de bäst rankade damdomarna som dömer damernas slutspel? Skulle vara kul att veta hur man förtjänar att döma ett slutspel. Jag menar att har man som spelare väntat och tränat en hel säsong för att vara på topp till slutspelet så hoppas man ju på att få det allra bästa möjliga i domarväg. Någon insatt får gärna svara.

Det var alles! Herregud vad det bloggas just nu.. I am on fire(bloggmässigt iallafall)...

Det svåra valet

Här kommer ett ytterst spontant och ej igenomtänkt inlägg...virrigt värre...

Jag  vet att många tycker att daminnebandyn får den uppmärksamhet den förtjänar, jag anser att det finns ett stort värde i produkten daminnebandy som ibland missas. Det finns profiler och det finns en rolig produkt att visa men den når oftast inte ända vägen fram. Det beror på många faktorer, men kanske främst på att vi är dåliga på att marknadsföra oss själva. Organisationerna drivs fortfarande av ideella krafter och någonstans i tomrummet mellan viljan och tiden man har tappas en stor del bort.

Jag har ett exempel på hur det kan bli och jag kan förstå att media och i vissa fall de som brinner för daminnebandyn tappar intresset. Svenska Spel har i dagarna en webbsändning inför slutspelet. Jag fick frågan om jag kunde ställa upp men insåg att just nu passar det inte med mitt arbete att försvinna iväg under några timmar. Frågan gick vidare men fler spelare har tackat nej av precis samma anledning. Sedan ska vi sitta med hundhuvudet och skämmas för att vi sumpar våra chanser till en stund i rampljuset. Tyvärr ligger inte problemet i ett ointresse från damspelare att vara med i media, snarare tvärtom.
Däremot så har allt sina förklaringar....
Att vara damspelare på elitnivå innebär inga feta kontrakt, förlorad arbetsförtjänst eller arbetsgivare som står i givakt och säger hurra varje gång det åter är dags för spelaren att tumma lite på sin arbetstid för att springa iväg på träning. Speciellt nu när vi går in i slutspel blir det fler tillfällen du måste gå tidigare eller helt vara ledig. Är du dessutom landslagsspelare så ligger du automatiskt på minus hela året. (Obs! Detta gäller såklart inte alla arbetsgivare..)
Som det ser ut nu så har vi t.ex i Balrog varit tvugna att flytta vår kvartsfinal till en måndag vilket innebär ytterligare en dag där arbetstiden den dagen förkortas. Tyvärr måste webbsändningen då bortprioriteras.

Så var ligger problemet? Vad kommer först? Hönan eller ägget?
Allt måste starta någonstans, men var? Ska spelare ta ansvar för att marknadsföra produkten eller ska föreningarna ge spelare möjligheten att bättre marknadsföra sporten. Jag tror på en kombination, för i dagsläget försvårar ofta föreningarna sina spelares möjligheter utan att vara medvetna om det. Det finns ingen som satsar på arrangemang vilket innebär att färre kommer och ser matcherna vilket innebär att det inte finns resurser til att satsa på arrangemang vilket i slutändan gör att spelare inte får visa upp sig för någon...ja ni hör själva allt går runt runt i en spiral. Nu är det inte alla föreningar som brottas med detta problem men de få som inte gör det är unika.

Jag har fått möjligheten att följa utvecklingen på nära håll i ganska många år nu, och när sporten utvecklats i en rasande takt känns det ibland som att allt annat är precis som det alltid varit.


Men nu till något per positivt!
*Träningen igår lovar gott. Det märks att det är slutspel på gång då allt blir lite mer intensivt.
*Anso lyckades glömma en ost på bussen??? Hur är det möjligt?
*Limpans skor matchar den gula västen helt sjukt bra.
*Jag fick visa leg när jag skulle tippa på oddset i veckan.
*Mc Donalds i Umeå höll öppet extra länge för oss i lördags.
*Erika Tjusberg fick härom träningen en dos Restylane i läppen av Helenas klubba. Linda Rosing släng dig i väggen! 

Konstigt i Umeå

Ja men herregud vilken konstig match det blev uppe i Umeå. Tyvärr låg det i luften att vi inte var lika laddade men att vi skulle vika ner oss så totalt i 13 minuter var ju inte riktigt meningen. IKSU spelade bra och vi stod på hälarna och tittade på. 0-6 efter en period har jag nog aldrig varit med om. Efter en utskällning i paus som lär gå till historien började en ny match ute på parketten i IKSU sportcenter. Det var lite så man fick se det. Vi förlorade ena matchen med 0-6 men sen vann vi med 4-0. Det är antagligen så man måste resonera för att skydda sig själv efter en sådan match.
Efter en lång bussresa la jag huvudet på kudden någon gång efter 04.00 så idag är det en  riktigt sömnig dag.

Vi valde KAIS Mora. Jag har ingen aning om det var ett bra val eller inte eftersom det känns som om kvartsfinalerna den här säsongen kommer bli jämna och spännande. Vi har iallafall största respekt för Mora efter våra båda möten och det känns positivt att få gå in i ett slutspel och vara på tårna direkt. I telefonmötet när det skulle väljas lag kom det tydligen fram att Balrog har problem med matchtiden.... nähä? Jag är sååå sjukt trött på hallproblem för vår del. Matcher som ska flyttas och matcher som ska spelas någon annanstans. Det är en energitjuv av större mått måste jag erkänna.

Var det någon som såg något av sändningen Balrog-Helsingborg idag? Jag såg spridda delar, för för det mesta så hackade bilden eller så var det svart i rutan. Dessutom var tydligen Henrik Quist en av matchens kanoner. Det var faktiskt humor på hög nivå där ett tag. På två timmar lyckades man inte lösa bildproblemen, måste ha varit svettigt värre för de i produktionen...eller så satt de och fikade någon helt annanstans.
Rickard Berg blev den som sänkte sitt gamla lag när Balrog gick vidare till en kvartsfinalserie mot svenska mästarna. Blir kul att se om de kan ställa till det för innebandyns dream-team. Jag hoppas på det iallafall.

Det var nog allt för denna gång.


Jag har bara inte orkat

Nej jag har faktiskt inte orkat blogga på senare tid. Det finns så mycket att tycka och tänka kring men i dagsläget finns det så många andra bloggar som hunnit tycka och tänka innan jag ens hunnit dricka min första kopp kaffe på morgonen. Dessutom har allt mitt fokus riktats mot annat håll de senaste veckorna, ja ett håll som inte har något med innebandy att göra...eller vänta.. det har nog allra högsta grad med innebandyn att göra egentligen. Allt är ju sammankopplat i livet på något märkligt sätt.

För att göra en kort sammanfattning av innebandyläget:

Vi vann serien och har en betydelselös match kvar mot Iksu. Trots att vår målsättning aldrig handlade om serievinst så insåg vi väl för någon månad sedan att vi låg och smög ganska bra bakom Pixbo och Rönnby i serien. Den haltande tabellen har ju fått oss att lura i vassen lite, men en snabb titt på spelschemat gav ju en ganska klar bild av att serien var vår om vi vann återstående matcher. Vet inte alls om detta kommer att vara betydelsefullt men det är klart att vi mer än gärna spelar i Botkyrkahallen.

Endre har fått för sig att vår värld kretsar kring ett val av just dem i kvartsfinalen, vem vet? Jag vet inte heller...
Jag har ingen aning om hur kvartsfinalerna blir men jag tror att minst ett av lagen har chans till en ordentlig skräll. Egentligen tror jag att alla kvartsfinalerna blir tuffa uppgörelser, ingen går säker numera.

Jag fick mig en avhyvling som heter duga av domaren i Rönnbymatchen, oförtjänt...nja inte riktigt.
Hade jag fått en sådan skrapa under skoltiden hade jag förmodligen aldrig mer kommit tillbaka till skolan. Underläppen hade helt klart börjat darra kraftigt, men nu gäller det innebandy och konflikträdslan är ju som bortblåst i dessa sammanhang. Till historien hör att domaren i sin tur precis fått sig en skrapa av mig, inte heller helt oförtjänt. Det är väl sådant man kallar ge och ta antar jag.

Boden eller Skellefteå ramlar ur serien, men det ser väl ut att bli Boden i dagsläget. Läste en intervju med en spelare och det verkar helt klart vara blåsigt i Boden just nu. När vi var där och spelade senast låg det så mycket frustration i luften att den nästan gick att ta på. Klarar de sig till en kvalplats finns det däremot stora chanser att Boden hänger kvar. Det fysiska spelet som Boden spelar kommer inget lag från div1 vara särskilt van vid.

Bussresa Umeå tur och retur, melodifestivalen på radion i bussen och sedan kan vi snacka slutspel!