Coccilana? Italiensk porraktris eller hostmedecin?

Inatt gav jag upp, har hostat oavbrutet tre nätter i rad så jag bestämde mig för att det var dags för ett besök på vårdcentralen. Tur att den bara ligger 100 m bort. Efter att doktorn hört på andning och tagit halsodling fick jag hostmedicin utskriven. Coccilana med röd triangel på. Är antagligen dopingklassad men jag hade inte tänkt spela någon match på de närmaste dagarna så det borde ju vara lugnt.

Vi fick klart med ett nyförvärv igår. Intressant, detta förstärker vårt anfall ytterligare.
Rykten gör gällande att jag ska spela forward istället för center den här säsongen. Själv vet jag inte riktigt, jag har fått variera rätt friskt på träningarna. Det spelar egentligen ingen roll. Det enda är att jag anpassar mitt spel på ett annat sätt.

Hade tänkt göra en genomgång av elitserielagen så småningom, men jag tänker inte tippa någonting. Jag brukar jämt ha fel när jag tippar. Förutom i fotboll då. Gruppspelet i fotbolls-vm var en guldgruva. Gick några tusen plus.

Ikväll spelar vi match mot Järfällas P-15. Ska bli kul att se Matilda sätta in en tackling på någon kaxig tonåring. Det brukar bli så roligt då...

Första dagen på jobbet

Herregud,

Jag lyckas verkligen tajma allt så bra hela tiden...
Lagom till första dagen på jobbet efter semestern så är halsen ond och en förkylning på väg. Halsontet höll mig borta från Coopertestet igår. Tyvärr måste jag springa det i veckan på Brunna IP:s 800-meters löparbana. Gillar inte att springa testet på den banan.

När det gäller testerna är jag väl ganska nöjd iallafall. Alla som sett mig vet att jag inte direkt är ett muskelberg. Därför är det roligt att jag iallafall förbättrade mig lite på vissa av styrketesterna. Jag har oerhört svårt att se tjusningen med att stå i gymet, jag har alltid levt långt på talang och snabbhet. Det har fungerat och jag lovar att det fungerar fortfarande. Däremot kör jag gärna om det utvecklar mig.

På fredag har vi träningsmatch mot Järfällas P-15. Jag brukar bli så irriterad på att killar alltid är snabbare. Det spelar liksom ingen roll hur bra man spelar. Det går för fort när de trampar ifrån.

AIK vann igår, jag är förvånad över deras säsong. Jag todde AIK skulle ligga runt 10:e platsen. Nu är man med och slåss om guldet. Jag fattar ingenting vad har hänt med gnaget?


Var tog semestern vägen

Sista vardagen på semestern. Vad har jag gjort? Ja få se nu, tagit det lugnt, tagit det lugnt, tagit det lugnt, druckit ett och annat glas rött och sprungit ett och annat steg i spåret.

Den gemensamma träningen satte igån i onsdags. Herre min Gucci vad jag har saknat "familjen". Det ska jag komma ihåg när det känns tungt en kall vinterkväll och vi ska ut och springa innan inomhusträningen. De nya spelare som finns har glidit in bra, nu väntar bara de flesta gamlingar på att få kila in dem också.

Serien börjar ovanligt tidigt i år. Det som är nytt är att det är en elitserie. Nu slipper vi norra respektive södra serien. Vi slipper tjafsa om vilken serie som är bäst och vi får äntligen möta alla lag två gånger innan slutspelet drar igång.
Diskussionerna huruvida daminnebandyn är redo för en rak serie är befogad. Det har varit ett himla pysslande med spelprogrammet för att få det att gå ihop. Enligt det preliminära programmet har vi tre raka hemmamatcher för att sedan dra upp till Norrland och spela två bortamatcher under samma helg. Detta är såklart inte alls optimalt, den enda tröst som finns är att alla lag har det på detta sätt. Varför?
Jo pengar...
Föreningarna har inte råd att åka mer än en gång upp till Norrland eller vice versa.

Det andra problemet som självklart har att göra med bristande resurser är att föreningarna har förbaskat svårt att skapa slagkraftiga lag. Vi såg det i Högdalen förra säsongen och vi ser det i Hammarby i år. Dessutom ryktas det om att både Karlstad och Engelholm brottas med problem.
Är daminnebandyn mogen för en rak elitserie när ett lag som gick till kvartsfinal i förra säsongens slutspel i skrivande stund fortfarande brottas med att få ihop ett lag. Att talangerna i det laget väljer att gå till div 1 istället för at satsa vidare. Hallå? Vi gräver vår egen grav om vi inte kan få till en stark organisation i våra föreningar som arbetar långsiktigt.

Ska iallafall bli kul med en ny säsong. IKSU får ses som solklara favoriter. Pixbo kommer inte heller undan så lätt med de värvningar man gjort.

Tester på Bosön imorgon. You got to love it...