Erkänner

Ok jag erkänner, jag är sugen på att spela innebandy igen! Jag har verkligen inte haft det minsta sug på hela sommaren, det har nästan varit helt innebandybefriat i mitt huvud men så i förra veckan tog jag fram mina klubbor och ställde fram dem i hallen. Sen stod de där i några dagar tills jag häromdagen slet upp dem och började känna och klämma. Båstad kommer med andra ord lägligt. Vi siktar på mer än brons i den här turneringen..ha ha.

Jag och Amanda pratade igår om att vi skulle bli ett nytt fruktat backpar i Båstad då vi endast har två backar med oss till turneringen. Jag tror att det blir succé men dessvärre så är jag alldeles för målkåt (ursäkta språket) för att vilja spela back i mer än en match.
Gör fortfarande mitt bästa för att ignorera att helgen kommer att spenderas på en luftmadrass men det är den krassa verkligheten. Är smickrad(?) av att både Anso och mina bloggläsare tror att jag är tätast i hela stan. Anso vill ju att jag cashar upp för hotell och mina bloggläsare gissar på att min första bil blev en Audi, Bmw eller Mercedes! Respect!
Om jag avslöjar att det blev en Peugeot så rasar säkert den föreställningen något.

Ses på centercourten!


Semester

Japp, två veckors semester är inledd! Grymt, skönt, härligt och ja alldeles underbart! Förutom...
Tydligen har jag missat att vi ska skaffa bergvärme i huset. Det betyder att det borras från kl 8 på morgonen till 8 på kvällen här på baksidan. Konstant... och det ska hålla på i exakt två veckor. Jag lyckades verkligen planera in min semester perfekt... Enda fördelen är att jag kommer upp på morgonen i tid!
Bil är dessutom inköpt vilket innebär en del utflykter på vägarna. Tyvärr har jag lärt mig att man lär sig inte allt på en gång och som nybliven körkortsinnehavare är det helt enkelt vissa saker som är liiite för komplicerade just nu. T.ex.
1. Svara i mobilen om det ringer, det blir ett fasligt sjå med att växla och prata samtidigt.
2. Sätta i nya cd-skivor.
3. Se någorlunda "cool" ut, just nu sitter jag väl kanske liiite långt fram ;-)
4. Fickparkera, funderar på att ge mig ut tidigt en morgon och öva när ingen ser mig. För jag lär ju behöva kunna fickparkera när allt folk kommer tillbaka till stan från sina semestrar.

Just nu kan man säga att det är som bambi på hal is med andra ord...

Båstad närmar sig med full fart, det var ett tag sen jag senast "spelade" den turneringen. För så mycket "spel" brukar det väl egentligen inte bli. Det enda jag oroar mig för är att vi tydligen ska bo i ett klassrum...ja jag tar det en gång till, klassrum! Det är luftmadrasser och hela kittet. Tydligen var alla hotell fullbokade så detta blev en nödlösning kan man säga. Jag börjar mer och mer inse att jag är något år för gammal för att tycka det är kul att bo på en luftmadrass en hel helg. Här behövs peppning till max för min skepsis blir bara större och större.

Lite semesterönskningar:
Mer sol, mindre borrande på morgonen och att AIK tar lite mer poäng i fotbollsallsvenskan!

mer om försäsong..

http://www.youtube.com/watch?v=s7Kg_w-0y_w

Titta och njut!
Den låten har jag i min i-pod när jag är ute och springer. Ser ni någon med löpartights och skinnjacka löpandes på södermalm så kan det vara jag...

Auri sacra fames - eller helt enkelt en försäsong

 I Stockholm är det semestertider, på stockholmsnyheterna talar de upphetsat om att det faktiskt inte är några köer någonstans och att kollektivtrafiken går enligt tidtabell. Det kallar jag säkert semestertecken!
Jag nämnde tidigare i våras säkra vårtecken i stockholm, fler säkra sommartecken är rosévin på uteserveringarna, folk som badar i skitigt vatten och parker som ser ut som din närmaste soptipp. Nä men skämt åsido så är Stockholm en fantastisk sommarstad, den är vacker som få, med vatten överallt och nära till skärgården. Å nu finns det säkert någon västkusttjej med extra mycket skinn på näsan (ni har väl sett Hey Baberiba) som menar att den riktiga skärgården ligger på västra sidan av vårt land, men den striden tar vi en annan gång...

 Själv jobbar jag fortfarande, jag har precis bytt jobb och då blir semestern inte riktigt lika lång som man själv vill.Men jag klagar inte (bara lite), min resväg har förkortats med ca 35-40 minuter. Innan jag bytte jobb hade 15 minuters bussresa, tjugo minuter på tunnelbanan samt en kvarts promenad varje morgon och kväll. Nu tar jag båt(!) över till Hammarby Sjöstad och sen är det tvärbanan i 12 minuter.  Det tar inte ens en halvtimme till jobbet och dessutom får jag en härlig båttur varje dag! 

 Ibland går Fantomen på gatorna som en vanlig man d.v.s. ibland visar även jag mig i ett gym. Så skedde igår med coach Mange som stöd. Mange har tappat bort sin gymkompis Matilda upp till de norrländska skogarna och då ställer jag självklart upp som ersättare! Man kan säga att skillnaden styrkemässigt inte är så stor på mig och Matilda. Hon tar ungefär lika mycket med armarna som jag tar med benen så det är ju jämnt om man säger så...

 Den här tiden brukar vara fylld av evigt springande och tränande. Försäsongen har visat sig vara en viktig framgångsfaktor och utan den skulle min kropp antagligen inte hålla ihop. Det gäller att ha ett mantra inpräntat i huvudet. Som t.ex  "nu jäklar kommer vi bli så himla snabba, starka och uthålliga om en sisådär tre(!) månader" eller "det här kommer vi få igen längre fram på säsongen". Allt för att hitta motivationen till att röra sig utan boll. Försäsongen gör ingen utan självdisciplin glad, utan kan istället lätt framkalla ångest eller en lite distanserad känsla till något som faktiskt inte drar igång förrän i oktober... Men som sagt viktigt är det med försäsong, det har jag förstått.

 Kul att det dyker upp innebandyrelaterade bloggar lite här och där! Jag brukar inte vara mycket för bloggtopplistor eller ryggdunkande till andra bloggare men det tåls att sägas att de flesta av oss får stå i skuggan av the queen-bee i innebandybloggvärlden - Johanna Gratjova. Hur min bloggs framtid ser ut vet jag inte. Det behövs bloggar om innebandy och om damerna men om det är jag som ska fortsätta bidra har jag inte klurat ut ännu. Tåls att fundera på.