Vart tog jag vägen?


Spelar domaren med Fat Pipe?

59800-8


Nähä... där någonstans bakom draperiet hade jag tydligen hamnat.


59800-9

Bilderna är från Ö-Viks hemsida, vill man se Hanna nästan få huvudet krossat ska man gå in och titta på bildspelet fråm matchen.

Zicko

Såg att Zicko länkat till min blogg. Å jag som inte ens vet om jag ska ha kvar bloggen... Min blogg handlar ju inte bara om innebandy och är ingen innebandyblogg i dess rätta bemärkelse. Mer ett utlopp för skrivarlust.

Inget "jidder" nu tack! Denna blogg är inget innebandyforum. Jag kommer inte att uppdatera eller tycka och tänka om innebandy varje dag.

Torsk igen...

Helgen slutade i moll. Att vi vann mot Ö-vik känns mindre betydelsefullt när det bjöds upp till dans i "Falukorven Arena". Falun spelar ett kontrollerat försvar kryddat med långbollar à la sent 90-tal och  det funkar tydligen. Katja spikade igen men sattes egentligen inte på större prov förrän i slutminuterna då bollen dansade på mållinjen. Istället mål i öppen kasse och säsongens andra förlust. Så kan det gå när alla inte kommer upp i normal standard. Själv gjorde jag en av säsongens sämre insatser med en dubbelassist på Faluns 2-2 mål.

Positivt är att Amanda "Maggan" Wendelstig hittat målet ordentligt. Det känns tryggt att när vi andra sviktar så låter hon bössan tala.

Innebandy, innebandy, innebandy... När man förlorat står det en upp i halsen och när man vunnit är det det bästa som finns. Tur att det finns en del jobb att ta tag i en dag som denna!


Jag är en buse!

Japp för nu tog jag en tvåa till för hårt spel. Den här gången var det dessutom hjärnsläpp modell större! Jag trodde faktiskt att jag var lite mer rutinerad än så. Att åka ut för eftersläng, så tydligt är pinsamt. dessutom sysslar jag inte med sådant i vanliga fall. Man kan säga att det brann ordentligt i huvudet, tilt, explosion, kortslutning ja kalla det vad du vill.
Dessutom var det mot en spelare som jag tycker om. Fast hon fick mig skogstokig med två tacklingar i samma byte (utsidan på mitt knä är fortfarande ömt och rött) och det var då det brann. Hade bara tänkt markera min närvaro men tyvärr tog jag sikte och sprang in lite för hårt i hennes rygg på tillbakavägen.

Annars var det ingen större match. Matchen präglades av två utmärkta målvakter och både Rönnby och vi turades om med att missa klara målchanser. Det som säger mest om matchen är  matchbilden efter deras 1-1 mål. Vi som kört på tre kedjor fram tills dess lägger i en ny växel genom att gå ner på folk. Rönnby orkar inte riktigt stå emot men skapar ändå en del kontringar utan att komma till skott. Så 2-1 kändes naturligt i det läget men all heder till Rönnby somm haft en tuff helg bakom sig.

Rönnby är ett riktigt bra lag som hela tiden får åka räkmacka i förhandssnacket. Laget som faktiskt är vice svenska mästare har förstärkt laget på varje position men lyckas ändå hamna utanför guldsnacket. Varje gång Rönnby slår ett topplag är det en sensation på något sätt, jag tycker att det är en självklarhet om man har den truppen som Rönnby har.

Annars gick matcherna i helgen som väntat. Att Falun skulle förlora mot Dalen var i och för sig intre väntat men Dalen är heta. Jag är otroligt glad att vi redan mött dem två gånger den här säsongen och lyckats vinna båda.
Pixbo verkar ha haft det lite knepigt mot Hammarby om man ser till periodsiffrorna men om jag känner rödrävarna rätt så var segern aldrig i fara. Hammarby är helt enkelt för dåliga även när de har sin bästa dag. Kul att Sara "stykjärnet" Simonsson kommit igång ordentligt.

Nästa helg är det  "road trip" på schemat. Ö-vik och Falun väntar. Ytterligare en chans till revansch för vår del och då är vi livsfarliga!

Torsdag

Torsdag kan bli en bättre dag än onsdag, den som lever får se.

Raderade precis ett inlägg jag skrev igår i frustrationens tecken. Jag sparar det till efter säsongen tror jag.
Ämnet arbetsliv kontra elitidrott och hur man kombinerar det på ett sunt sätt tåls att diskuteras, men jag var alldeles för upprörd igår för att kunna se klart på frågan.

Imorgon ska jag köra halkbana, sen är jag ett litet steg närmare det efterlängtade körkortet.. När och om jag tar det där förbannade kortet så ska det firas ordentligt vill jag lova.

Väntade resultat med ett undantag

Helgens resultat var väntade, det enda som överraskar lite är att Pixbo återigen åkte på torsk mot Dalen.
Nu är Dalen ett mycket kompetent lag så det är inte där skon klämmer utan det som överraskar är att Pixbo förlorat två gånger mot detta lag. Jag trodde nog att man skulle vinna på hemmaplan.

Dalen är luriga. Vi har också haft grymma problem med Dalen. Vi höll på att tappa poäng hemma men en tveksam utvisning i slutskedet gjorde att vi kunde vinna tillslut. På bortaplan var det först efter halva matchen som vi lyckades få övertag i målprotokollet. Man har en otroligt tight defensiv, en bra målvakt och några heta targetplayers. Samtidigt försöker man vända spelet på ett bra och genomtänkt sätt, inte bara slå och spring som i många andra defensivt inriktade lag.
Dalen är samtidigt en av de klubbar som mer och mer ser ut att vara daminnebandyns framtid. Man har ett proffsigt arrangemang och ett otroligt trevligt bemötande av bortalaget. Det andas proffsighet när man bryr sig om de små detaljerna. Där har vi andra föreningar mycket att lära!

Hammarby rasar allt längre ner i avgrunden. Det enda rätta för Bajen är nog att ta nya tag i en annan division. Att försöka bygga en fungerande verksamhet i lugn och ro utan krav i form av att behöva panikvärva ihop ett elitlag vore nyttigt för alla i Hammrbys verksamhet. Det finns en otrolig potenial i namnet Hammrby och i de lovande unga spelare som finns. Låt de växa i lugn och ro.

Träning idag

Träning alldeles snart, vad är bättre än en söndag i Botkyrkahallen?
Ska bli spännande att komma hem och se hur resultaten blev i helgen.

Zlatans mål igår var magnifikt, men han borde ansa hårlockarna nu. Det börjar bli lite långt måste jag säga.
I'll be back!

Mest spelade i min I-pod just nu:

Här kommer listan rakt av och ocensurerad:

Erotica/You Thrill me - Madonna Live (Confessions Tour)
What goes around comes around- Justin Timberlake
My Love- Justin Timberlake
Rock with you- Michael Jackson
Say it right- Nelly Furtado
Run to the hills- Hellsongs
Babe I'm gonna leave you- Led Zeppelin
Cuz I can- Pink
Ti'll I collapse- Eminem
Get together- Madonna
Relax- Mika
Dream Girl- Salem Al Fakir
City of blinding lights- U2
Another song(All over again)- Justin Timberlake

Hate it or love it- Mary J Blige


Ge mig match!

Typiskt att det är speluppehåll direkt för vår del. Träningarna blir så jobbiga när det vankas uppehåll. Nu har vi kört tung träning i två veckor men jag lyckades bli förkyld nu i veckan så jag slapp det värsta ;-)

Nästa helg väntar Rönnby. Ett Rönnby som enligt egen utsago är oslagbara! Jag har aldrig mött ett sånt lag så det ska bli en ny rolig utmaning.
Men som sagt när det gäller Rönnby är det fortfarande revansch som gäller. Även fast vi vunnit de två senaste matcherna mot dem så finns det ingen i Balrogerna som inte kommer ihåg den bittra känslan förra säsongen. Vi kommer inte nöja oss med seger på söndag heller. Revanschen fortsätter...

I helgen är det ont om intressanta matcher. Pixbo-Dalen skulle kunna vara intressant men jag tror Pixbo vinner relativt enkelt. Iksu plockar sex enkla poäng och Rönnby får antagligen mer problem än man tänkt sig med Ö-Vik men vinner tillslut med några bollar.

Boden...ja vad ska man säga? En mer håglös insats än senast mot oss får man leta efter. Boden har gått från att vara ett lag med drag i till ett lag på väg ner, kanske bort från elitserien. För någon säsong sedan hade man över 500 åskådare på hemmamatcherna, man hade visioner om att värva storspelare och man hade en och annan ung lovande spelare. Idag sätter man hoppet till Anna Gustafsson och andra spelare som egentligen tackat för sig för länge sedan. När vi var däruppe senast kändes det som att spela i tom kyrka. Var är alla Bodensare som förut satt och skrek från läktaren att man var dum i huvudet ? Hellre det än denna kompakta tystnad.

Något är fel inom daminnebandyn när detta händer. Jag har bara så svårt att sätta fingret på vad det är. Högdalen, Hammarby, Boden, Engelholm samt direkt pinsamma publiksiffror hos toppagen (framförallt Balrog)

Våra publiksiffror har alltid varit ganska torftiga. Vi har ingen egentlig hemmapublik utan oftast sitter ju hälften av publiken och hoppas på att vi ska tappa poäng. De flesta som kommer är ju nämligen innebandyspelare i andra lag i Stockholm och för en sådan finns det ju inget roligare än att Balrog tappar poäng. Dessutom ligger Botkyrkahallen dåligt till och det är svårt att ta sig dit utan bil. För mig vore det mer intressant att spela i vår nya hemstad Södertälje. Södertälje har inget lag i eliten förutom basketen och efter några säsonger skulle säkert Södertäljepubliken tagit oss till nåder.

Nu är det dags att koppla ner sig och ge sig ut på stan och göra sig snygg.

"Intressant egentligen att jag inte släppt bloggen till så många. Är för feg och ser detta mest som egenterapi. Hade jag inte spelat själv hade det varit enklare."
Nyårsafton

Nyårsafton firades i Sälen. Say no more...
Idag känner man att man lever, varför är man inte ledig från jobbet sådana här dagar.

Tyvärr blev det ingen skidåkning eftersom snön inte vill infinna sig. Dessutom har vi tydligen förbud mot utförsåkning i laget. Jag som är sååå sugen på att åka skidor!