VM-Läger

V?ska

Jag håller som bäst på att packa inför VM-lägret. Än så länge har jag hunnit packa ner två par skor. Det går verkligen inte fort när jag packar...

Jag fick en kommentar där en anonym ville att jag skulle kommentera Balrogs tränarbyte. Tyvärr har jag inte mycket att komma med just nu. Däremot får den klubb som anställer Åsa Karlsson en av sveriges absolut bästa tränare.
Jag återkommer i frågan vid ett senare tillfälle.

Åter till packningen...

Houston, we have a problem..

Dagens i-landsproblem:

* Jag sitter instängd på jobbet när solen skiner och hälften av laget är och "representerar" i Sälen.

* Kaffemaskinen utanför mitt kontor låter liiite för mycket idag enligt min mening.

* Det är alldeles för många timmar kvar tills det är helg.

*AIK vann derbyt mot Bajen men det kändes ändå inte riktigt bra, jag är orolig....

För att gå tillbaka i tiden några dagar så kan jag lova att det var en riktigt bra dag i lördags. Damfinalen började ganska trist men blev desto mer spännande på slutet. Jag var sjukt nervös och jag kan inte förklara varför. Är det för att man vet hur glada de som vinner blir eller är det för att man själv så gärna hade spelat?

Jag lyckades med konststycket att snubbla i Globen och göra illa foten. Det resulterade i att jag trodde att jag stukat foten eftersom foten dunkade och värkte i några timmar. Efter en liten naprapatsammankomst fick jag en linda som jag får tacka Caperio Täby för vid något lämpligt tillfälle. Lyckligtvis så var det ingen fara med foten, den har repat sig riktigt bra i veckan som varit. Resten av kvällen var riktigt lyckad, men gick alldeles för fort. Det var så många man ville prata med och det känns som om jag bara hann med hälften.

Här är min provisoriska lindning innan proffessionell hjälp dök upp. En t-shirt och en halsduk...
59800-11

I veckan var det träning igen och helt oförklarligt så förlorade mitt lag tvåmålet i måndags. Jag skulle kunna skylla på domaren men det känns lite mer som det andra lagets melodi så jag avstår... :-)
Efter en intensiv forcering i sex mot fem så lyckas Bücher avgöra tillställningen i tom kasse. Ridå ner...

Nu är det snart dags att värvningskarusellen drar igång på allvar men det verkar som om det är  lugnt på den fronten eller dyker det upp någon sensationsvärvning snart? När presenterar Täby sina första förvärv? Vilka är de etablerade elitspelare som man har på önskelistan?

Läste på Zickos blogg om satsningen som hon drar igång! Jag är imponerad och ytterst tacksam för att det finns folk som brinner för daminnebandyn. De senaste veckorna har vi visat i tv, tidningar och framförallt på plan att vi har en produkt som är ytterst underhållande med sköna profiler och seriöst satsande spelare. Förhoppningsvis kan vi också locka mer folk till matcherna nästa säsong!

SIBF:s styrelse blir en profil fattigare. Karin Solberg-Svanholm lämnar sitt uppdrag och alla vi som känner henne vid namn Karin-Kärlek kommer sakna henne något oerhört. Karin har alltid varit oerhört uppskattad av damlandslaget och det var en ära att få ta emot priset som Årets Spelare av just henne.


Tack!

Vill passa på att tacka för alla gratulationer som jag fått.

Jag fick reda på några dagar tidigare än igår att jag skulle få priset. Jag kan erkänna att jag nästan var hundra procent säker på att förbundet skulle ringa och ta tillbaka priset och gjort fel. Så otroligt besviken var jag över att inte vara i final. Nu har jag förstått att det inte är så det funkar... ha ha.

Självklart så har jag gått och blivit förkyld, jag kan sätta tusen spänn på att om vi gått till final så hade förkylnigen inte brutit ut förrän i nästa vecka. Allt släppte på något konstigt sätt i och med att säsongen tog slut.

Ingrid kommenterar faluspelarnas reaktioner i tv i sin blogg och jag måste säga till deras försvar att det är ju precis så man känner. Får man en kamera i ansiktet direkt efter så är det väldigt svårt att vara objektiv. Det behövs tid och distans innan man klarar av att analysera matchen klarsynt. Jag kommer så väl ihåg Peter Forsberg efter att Modo förlorat SM-finalen i hockey. Han tyckte att domaren skulle få spö och man riktigt såg hur förbannad han var. Jag tycker det är härligt med känslor!

Jag vågar inte tippa damfinalen för den kan sluta hur som helst.

Däremot så viskar jag lite lätt....
Täby...

Snabb analys

Ja nu finns det ork och tid att kommentera semifinalen. Precis som många skrivit och sagt till mig så var vi lite vassare än Rönnby i torsdags. Vi spelade hyfsat förståndigt men lyckades trots detta inte få marginalerna över på vår sida. För tur, mina damer och herrar, är inget man får automatiskt, det är något man förtjänar.
För att vara helt ärlig så var det inte där semifinalen förlorades. Det skedde i andra perioden i första matchen där vi tappade initiativet.

Jag har vevat min andra straff i huvudet hundra gånger. Borde jag gått åt samma håll igen? Varför gick den inte stolpe in istället för stolpe ut. Varför gick ribbskotten i sudden inte innanför målramen? Sådant kan man älta i all evighet...

Täby i final? Herregud, förstår ni vilken bragd det handlar om?
Det mest absurda är att Rickie H inte spelar i ett landslag, det näst mest absurda är att en av lagets främste poängplockare åker på semster till USA mitt under brinnande slutspel.

Förresten, det tredje mest absurda var att se en av Sveriges bästa innebandyspelare, Niklas Jihde, intervjua hockeyspelare under periodpausen i SM-finalen på Kanal 5.

Nu längtar jag efter:

-Våren
-Revansch i Danmark
-Nytt jobb
- Att slippa höra klyschan "Vi vann för att vi var ett bättre kollektiv. De har bara indivudualister i laget" av vinnande lag efter vinst i en otroligt jämn matchserie
-Rönnby som favorittippat 07/08  :-)
-Silly Season
-Sommar
-Ledigt
-Ledigt
-Ledigt

Tungt såklart!

Ja idag är det tungt.
Men.. det är bara att gratulera Rönnby till vinsten och önska lycka till i finalen.

Idag ska jag försöka få perspektiv på saker och ting, kanske läsa om hur vi sakta förstör vår planet eller något i den stilen. Innebandyn är för mycket ibland, och idag är en sådan dag.


Tittar in lite snabbt!

Jag måste bara få gratulera Pixbo!
http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=105&aid=25969
Oj vad rätt! Grattis och återigen grattis!

Som sagt så är uppdateringsfrekvensen inget vidare, men jag lovar att jag återkommer... Behöver bara fokusera på andra saker just nu.