Vinterväder!

Ja jag vet att alla uppe i norr kommer skratta åt mig nu men det är verkligen svinkallt idag! -16 när jag gick upp i morse och självklart valde jag bort långkalsonger eftersom jag hade körlektion imorse. Jag valde mellan att frysa eller svettas i en och en halvtimme i en bil. Bad choice!

Mina fingervantar passade väl inte heller perfekt under min 12 minuter långa promenad från tunnelbanan till jobbet. Okej jag ska sluta gnälla, men jag äger ingen skoteroverall... ;-)

I helgen har vi äntligen match igen! Engelholm gästar Botkyrkahallen och jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mig. Vi har inte mött dem ännu den här säsongen men förra helgen bjöd de Endre på bra motstånd verkar det som. Dessutom spelar Engelholm med kniven på strupen, det gäller att plocka lite poäng om det inte ska bli kval för skånetjejerna. Jag höll på att sätta semlan i fel strupe när jag läste att det ville sno hem Caroline Böcker (numera kallad Bücher) till nästa säsong. Om det mot förmodan skulle lyckas hoppas jag verkligen att Engelholm spelar i elitserien. Böcker i ettan vore helt fel, det är hon alldeles för bra för. Men vi tänker inte släppa ifrån oss vår "Sudden" så lätt.

Ibland är det kul att analysera en tabell!
Endre ligger på en betryggande slutspelsplats men med endast 12 plusmål och 103(!) insläppta mål. Mer imponerande är att man gjort 115 framåt men det säger ganska mycket om Endre. Full fart framåt och inte alltid lika bra koll bakåt.
Samtidigt har Boden bara släppt in 11 mål mer än Falun, men det skiljer 32 poäng mellan lagen.
Eller vänta...är det någon idé att engagera sig  och analysera statistik i en tabell som haltar med en sisådär 4 matcher på sina håll? Nej tänkte väl det...och i dagarna blev det bestämt att vi får vänta i minst en säsong till innan vi får en tabell som betyder någonting.

Tillbaka igen, eller var var jag nu igen?

Den oglamorösa vardagen som damspelare i elit ser för min del oftast ut såhär:

Klockan ringer strax efter 06.00, slit dig upp ur sängen och spendera ungefär 1 timme på de kommunala kommunikationsmedlen i Stockholm.
Jobba till kl 17 innan det är dags att trängas igen med stressade människor som i strid ström är på väg någonstans. Irritera dig på att de normer och oskrivna regler som finns i tunnelbanan inte hålls.( läs: har du inte bråttom stå på höger sida i rulltrappan och låt avstigande gå av innan du går på!!)
Om det är måndag finns chansen att du hinner hem innan träningen men oftast transporterar du dig direkt till upphämtningsplats för vidare färd mot Stockholms södra förorter och Botkyrkahallen.
Kl.21 slutar träningen och efter nedjogg, stretch och dusch är du hemma strax innan 22.

Därfär är det faktiskt ett ganska välkommet avbrott i vardagen att åka iväg med landslaget. Fokus ligger på att träna, vila och äta. En dag på landslagsamling kan se ut så här:
Vakna 07.30 
Frukost 08.00
Träning 10.00-12.00
Lunch
Vila alternativt aktivitet
Mellanmål
Träning alternativt match
Middag
Genomgång alternativt aktivitet
Kvällsmål
Sov

Att ställa om kroppen till detta gör iallafall mig sjukt trött.Mellan träningspassen kan jag somna hur lätt som helst om jag bara går och lägger mig. Hursomhelst är det skönt att släppa jobbet för en vecka och bara fokusera på det som är roligast, nämligen innebandy.

I Schwiez bestämde solen sig för att lysa på oss en av dagarna. Det var flera plusgrader och solen värmde våra bleka ansikten. Jag fick en försmak av våren och den etsade sig fast alldeles för bra eftersom jag inte riktigt orkar acceptera att vintern fortfarande håller sitt grepp om Sverige.

Våra motståndare var den här gången Tjeckien, Finland och Schweiz. Att utvärdera vårt eget spel lämnar jag till någon annan men det är kul att se hur de andra lagen agerade. Tjeckien blir bara bättre och bättre och jag är imponerad av vissa tjeckiskor. Det finns en idé och man försöker spela ett småtrevligt passningsspel. Finland har som jag trodde vässat klorna ordentligt och har nu kallat in det tunga artilleriet. Tillbaka är Saarinen och en del andra gamla inventarier(precis som jag?) som har den där ovärderliga mästerskapsrutinen. Däremot spelar de likadant som de gjort i några säsonger. In med mycket boll på kasse i alla lägen och sen är det bara at hoppas på att någon finns där som kans lå in den.
Schweiz spelar med fart och fläkt. Ibland är de kanske lite övermodiga då de går upp högt och pressar med tre spelare. Sen verkar de ha fått order om att spela med överlämningar i varje läge, vilket faktiskt skapar en del oreda om du som försvarare bara tittar på boll.

Jag har inte sett hela matchen mellan Falun och Dalen på TV men när jag såg Dalens mål i sex mot fem fick jag fanimej nästan tårar i ögonen. Ett fantastiskt mål, ett fantastiskt avslut och en fantastisk framspelning av Isabelle Krantz eller Kratz som hon fick heta nere i Schweiz. Det är inte ofta som man lyckas med att få till ett organiserat spelmål i sex mot fem.

Den senaste veckans höjdpunkter blir således:

* Självklart vinsten i fyrnationers i Schweiz
* Dalens mål i sex mot fem mot Falun
* Att Lisah sa Entschuldigung till alla finskor när vi skulle tacka varandra på avslutningscermonin.

Och veckans nedköp:
*  Ingen väska med mig hem från Arlanda...igen! De tre senaste gångerna jag varit ute och flugit har det strulat med bagaget! Vad handlar det om! Är trött på att komma hem utan tandkräm och deo.
* Intensiteten för min del på veckans träningar har väl inte varit strålande direkt. Skärpning!
* Strul med halltider i Botkyrkahallen.
* Sockerintaget i Schweiz. Dukas det upp med efterrätter efter varje måltid är det riktigt svårt att hålla sig undan.För övrigt gick min favorit inte ens vidare som de fem bästa i melodifestivalen igår. Men jag är inte orolig, jag tror The Attic feat. Therese Granqvist med The Arrival blir en hyfsad hit på dansgolven så småningom.

Har lyssnat på Say it right med Nelly Furtado i flera månader nu och har fortfarande inte tröttnat på låten. Timbaland är ett geni!


Internt

Det här har Hiertner missat, och Anso också till viss del skulle man kanske kunna säga... *asg*


59800-10

TV-Match

Sitter och ser Dalen-ÖSK och Stina Olofsson fick precis sitt mål bortdömt. Eller inte ens bortdömt, domaren hävdar att han inte såg att bollen var inne. Hallå domaren kom in i matchen! Skottet satt hur snyggt som helst i målet och nätet rasslade till och med. Det är därför du finns på planen, för att se sånt. Shape up! Han stog i linje med målburen och missade det ändå.

Vi vann idag med 6-2 efter islossning i powerplay! Äntligen utdelning! Dessutom mål i boxplay igen men i övrigt lite oflyt med avsluten. Falun fick med sig tre pinnar från Götet men Pixbo verkar ha jobbat sig in i matchen efter en katastrofal inledning med 4 i baken redan i första perioden. Enligt tabellen är vi nu tre poäng före Falun, dock med en match mindre spelad. Nu väntar landslagsuppehåll och sedan har vi spelledigt igen. Det är otroligt ryckigt matchtempo och nu kommer vi säkert träna ner oss igen under två veckor. Det känns som att det är det enda man gör. Tränar ner sig alltså. När tränar man egentligen upp sig? Och hur gör man?
Jag röstar för uppträning!

Jag hade rätt

Ganska bra tippat angående melodifestivalen måste jag säga!

Helgens tips

Ikväll drar cirkusen igång... Personligen tror jag Tommy Nilsson går hem i stugorna hos alla som är 40+.
Anna Book kan snubbla sig vidare genom att fortsätta rida på Let's Dance vågen men varning är också utfädad för Elin Lanto. Jag läste någonstans att hon har en Madonnainspirerad show och jag är ytterst tveksam till att hon klarar att leverera som drottningen själv men hon har tydligen fattat vad som är rätt respektive fel.

Jaha så det är innebandy i helgen också??

Den mest intressanta matchen ser på förhand ut att vara Pixbo-Falun. Utgången känns riktigt oviss men jag tror Falun fixar med sig minst två poäng hem till Dalarna

Dalen vinner två matcher i helgen och får dessutom chansen att visa upp sig i televisionen. Dalen-ÖSK känns inte direkt som den mest givna tv-matchen så jag hoppas på att bli bevisad motsatsen. Antagligen är jag bara bitter för att vi inte får någon tv-match...

Vår egen match då? Ja vi tar emot Skellefteå hemma på söndag. Borta vann vi inte helt klart med 3-1. Visserligen saknade vi en del spelare då men jag tror att Skellefteå kan bjuda på bra motstånd även den här gången.

Tills nästa gång.
Ciao