Slutspel

Först och främst: Självklart Martin så tycker jag om när det hetsas inför slutspelet varför tror du annars att jag kommenterade ditt inlägg? Du står för så härligt mycket tändvätska, tyvärr inte för mig personligen men jag kan tänka mig att pixbospelarna riktigt gottar sig ordentligt. Keep up the good work!

Idag börjar slutspelet,  det har varit klart ett tag att Skellefteå skulle stå för motståndet. Det kommer bli tufft och tight. I sutspel kan verkligen allt hända!

Som det ser ut nu vet jag inte när jag uppdaterar nästa gång.
Vi ses!

Sten i glashus?

http://nieminen.blogg.se/1174344545_ny_vecka_och_snart_da.html

Vad jag kan se så har Rönnby vunnit två av matcherna mot lagen placerade 1-5. Falun hemma och Pixbo borta. Pixbo har slagit Iksu två gånger samt tvålat Rönnby på  bortaplan. Jag ställer mig direkt frågan vilka är de viktiga matcherna Martin? Det är alltid lätt att slänga en massa åsikter omkring sig men det vore trevligt om de utvecklades en aning.

Dessutom skulle vi vara i någon slags formtopp nu enligt herr Nieminen. Ja för mig ser det ut som om vi varit ganska jämna över säsongen, inte haft varken toppar eller alldeles för djupa dalar, men om vi varit formtoppade så måste det ha varit en jä***** lång formtopp.


Slutspelet kommer bli ett krig, räkna med det!

Vi lyckades vända mot Pixbo vilket självklart ger självförtoende inför vad som komma skall. Det var en rolig match, hellre heta känslor än att man springer omkring och behandlar varandra med silkesvantar. Jag åkte på en tunnel och gratulerade Zicko i samma sekund, man får ju bjuda på lite iallafall...
Kul med mycket folk i Mölnlycke, det verkar ha varit si och så med de tidigare även i Göteborg. Hoppas publiken hittar tillbaka til kvartsfinalerna.

På onsdag är det Endre borta, en match som kan sluta hur som helst verkar det som.


Idag...

är ingen vanlig dag utan idag är det fredag!!!
Dessutom har jag fått en del uppmärksamhet både i innebandymagazinet och på innebandy.se, hmmm...å jag som trodde att jag var helt passé.

Det är kul när man ser sina citat som rubriker. "Hermine Dahlerus i IFF:s styrelse?" Det är nästan så att jag rodnar och min första tanke är -vad har jag sagt nu då? Sa jag verkligen så? Nja kanske inte riktigt, men alla IFF-pampar kan vara lugna, det är inte vad som ligger högst upp på min agenda om man säger så.

Högst upp på agendan ligger däremot att ta flyget ner till Ängelhom, umgås med min pappa + familj tills det är dags för match imorgon mot Engelholm.

Söndagens match mot Pixbo blir rolig! Vi har haft ett par enkla matcher bakom oss och nu är det dags att ställa in siktet, ta fram taggtråden och den härliga eye of the tiger-blicken. Eller Christer Lindarw hade uttryckt det bättre:

"Upp med nävarna kör hårt, ni ska se att det går.."

I Onsdags gav vi bort vår träningstid till herrarna för att de skulle få en bättre träningstid innan avresan mot Göteborg. Jag kan säga att jag därmed känner mig oerhört delaktig i deras totala succé mot rödrävarna. Vi i damlaget förväntar oss nu många fina presenter som tack! 

Jag får redan ångest över att vi är tillbaka kl 02.00 på måndag morgon och att klockan ringer redan kl 06.00. Då kommer man antagligen fråga sig både en och två gånger vad det är man håller på med, men av någon konstig anledning så försvinner den känslan ganska snabbt igen. Det finns ju nya matcher att spela och nya strider att vinna.

What goes around comes around...

Rubriken syftar på det målet som ÖSK fick bortdömt i TV-matchen mot Dalen. Igår fick man tillbaka när domarna missade att bollen var inne och ÖSK-målvakten grävde ut bollen. Jag var överlycklig att vi äntligen tryckt in bollen i mål efter typ hundra chanser i samma byte, men min glädje förbyttes till förtvivlan när domaren inte ser att bollen är inne. Jag blir så upprörd! Här ger man hundra procent och tar seriöst på det man gör och sen förstörs det av att domaren inte ser. Ser man inte så står man felaktigt placerad, står man felaktigt placerad så är man inte med i matchen.Det var ingen svårdömd match igår överhuvudtaget, det var förhållndevis schysst spel. Inga grinigheter värda att nämna och visst kan jag tycka att en domare bör våga ta mer för upprepade förseelser i en match som denna men i övrigt så är detta domarpar ett av de bästa vi haft i serien. Det är ju då man blir så besviken när de missar det uppenbara. Då ska jag inte ens nämna hur många gånger de stod ivägen och fick blåsa tekning.
Jag antar att ÖSK gärna gett oss det målet om de fått sitt som de hade inne mot Dalen. Ska vi byta?

Annars var det kul att spela i Täljehallen. Visst kändes det lite annorlunda mot Botkyrkahallen men med det blå Tv-golvet var det helt ok.

Engelholm tog sig upp på fast mark i tabellen och slipper kval, vilket innbär att Kumla och Bajen får inrikta sig på ett spännande kval. Det är kul att på förbundets rapportering från helgens resultat så står det att Kumla och Bajen får rikta in sig på spel i div. 1. Man kan kanske kräva att de iallafall ska ha korrekta uppgifter i sina texter...

Som ni vet så håller jag en och annan tumme för att Kumla klarar kvalet. När det gäller Hammarby är jag mer tveksam. Då är Täby kanske det bättre alternativet. De ser ut att ha en stark förening bakom sig och en stark lokal anknytning. Men...(som Let's Dance-Tony hade sagt) det krävs förstärknigar på alla positioner för att etablera sig i elitserien. Se bara på Kumla, steget från div 1 till elitserien är oftast större än vad man tror. Rutin är oftast ovärderligt och vi vill inte se utklassningssiffror i elitserien nästa år så satsa stort och högt om ni klarar kvalet Täby!

Helgen har varit underbar! Våren hälsade på och grus på trottoaren, barn som leker utan jacka, fåglar som kvittrar och stekare i solglasögon med ett glas latte i handen är säkra vårtecken här i Stockholm. Jag hoppas verkligen att våren håller i sig några dagar. Helgen som kommer beger vi oss söderut mot Skåne och Västkusten och jag hoppas på att våren kommit ännu längre där.

Segt...

Ja nu är det lite segt. Veckan började nämligen med värsta urladdningen. Så därför kändes det igår att vi spelat tre matcher på tre dagar. Förhoppningsvis är benen lite lättare ikväll för att åter flyga på söndag.

På söndag är det match i vår nya hemstad Södertälje. Jag tycker att det ska bli kul att spela där och hoppas på att en och annan Södertäljebo tar sig tid att komma och titta. Framförallt hoppas jag på att de som tittar på herrarna som spelar innan oss även stannar kvar för att se vår match. Stöd hela föreningen inte enbart herrarna, visa att Balrog/Södertäljehjärtat slår för båda lagen!

Jag kommer aldrig att glömma senaste gången jag fick "äran" att spela efter huvudattraktionen. Det var Europacupfinalen i Prag 2003. Arrangörerna hade av någon konstig anledning bestämt sig för att lägga herrfinalen före damfinalen. Hela turneringen var en katastrof från vårt perspektiv. Vi fick lägga ner en ansenlig summa pengar från en redan ansträngd budget för att delta i detta mästerskap. Vårt gruppspel spelades i Liberec inför en helt ok publikskara, men långt ifrån huvudturneringen i Prag. Vi var trots allt glada att få flytta in till Prag när väl slutspelet började. Döm om min förvåning när semifinalen spelades i en helt annan hall än finalarenan. Planen var en kvarleva från medeltiden med skarvar och sprickor över hela golvet. Antalet åskådare måste ha varit ungefärligen 10 st. Lagom till finalen hade vi alltså inte ens fått beträda finalarenan. Herrfinalen drog fullt hus och även jag hade en förhoppning om att de flesta skulle dröja sig kvar även under vår match. Lagom till vår match var hallen praktiskt taget tom. Inte ens internationella och nationella "innebandyhöjdare" hade anständigheten att sitta kvar och se vår match. Distriktsförbunden lös med sin frånvaro. Behöver jag säga att vi som lag och damlag aldrig känt oss så undanskuffade i hela våra liv. Tjeckiska förbundet försökte i efterhand släta över vår kritik och det hela utmynnade i att vi tackade nej till Europacupen året efter. En tydlig markering enligt min mening men som på något sätt inte fick rätt uppmärksamhet förrän en säsong senare då man bestämde att deltagande lag skulle få ett bidrag från förbundet för att delta i Europacupen.

Ytterligare lustigheter under den resan var att det dök upp en strippa på banketten, killen som vart utsatt var säkert nöjd men vi andra undrade mest vad det var frågan om.

Förhoppningsvis funkar det bättre idag...

Se där nu har jag tömt lite innebandy-memories över den här bloggen. Det lär säkert dyka upp fler tillfällen. För minnen finns det gott om.
Nu ser jag fram emot att det snart är fredag, att melodifestivalen snart når sitt klimax och att se Henke i Helsingborg om en vecka. Det där sista var ett skämt, för mig finns det ingenting som förklarar varför Henke inte stannar lite till. Han är för stolt för sitt eget bästa den mannen.

That's all


Vive la Kumla!

Vive la Kumla, eller hur man nu hade sagt det på franska. Kumla bör hålla sig kvar i elitserien! Jag hoppas verkligen innerligt av hela mitt hjärta att de säkrar sin existens i innebandyns finrum.
Varför frågar ni er? Jo på grund av den enkla anledningen att man har en stor och engagerad hemmapublik. Jag läste på innebandy.se att publiksiffran i lördags var 214. Det kändes som om det var minst 400 i hallen. Det är så det ska vara och det är då det är som roligast att spela innebandy.
Hade det fungerat som i melodifestivalen hade jag ringt på Kumla för mina sista slantar!

Döm om min förvåning när vi svängde in mot hallen och alla i bussen med ens tittade storögt mot Kumlaanstalten. Är det så ett riktigt fängelse ser ut? Jag fick inte riktigt några vibbar från Prison Break om man säger så...
När sedan publiken vällde in i hallen började jag undra om man gett fritt inträde till internerna på anstalten men nej det var en äkta och engagerad skara innebandyentusiaster som vek sin lördag åt att se sitt Kumla försöka pressa ur det sista för att undvika kval.

Matchen är inte så mycket att snacka om. Kumla gjorde vad de kunde och vi gjorde precis det vi var tvugna till.

Mitt tips om slutspel för antingen Boden eller Skellefteå gick väl sådär. Skellefteå har ju tagit ett stort steg mot slutspelet i och med sin poäng mot Rönnby, så visst kan man säga att jag har lite rätt. Boden som borde vara taggade för att nå slutspelet förlorade med hela 9-3 mot Engelholm.  Det är såklart helt oacceptabelt om man vill vara med i slutspelet.

Matchen mot Karlstad var faktiskt tuff! Om inte i protokollet så fysiskt. Karlstad spelar förmodligen seriens mest fysiska innebandy och smäller på friskt i de flesta situationer. Matchen var fylld med tuffa tacklingar och ett och annat otillåtet slag från båda håll. Som tur är så höll sig alla spelare på plan hyfsat lugna och gnällde inte i onödan och en match som annars kanske hade urartat förblev enbart tuff.

Idag börjar en ny träningsvecka innan ÖSK kommer på besök.

Au revoir!


Fredagsfunderingar

Herregud, vilken träning det var igår! Man kan nästan tro att det är slutspel imorgon. Det är så roligt att se vinnarinstinkten i ögonen på folk under tvåmålet, att släppa in en kasse svider, och då spelar vi inte ens om sargen. Det påminner mig om gamla Högdalentider då det var krig på träningarna. Panne och Kotten hade några härliga duster och Levin satte säkert en och annan i sargen har jag för mig. För helt ärligt, det är ju så det ska vara när det är som bäst, grinigt och tändvätska som sprutar ur öronen på en.
 
Nu är det ju inte slutspel än, vi har faktiskt hela sex matcher kvar innan det är dags. De matcherna gäller det att vinna och dessutom ta tillfället att träna på det vi vill förbättra. Hur serien än slutar så spekuleras det självklart redan i hur kvartsfinalerna kommer se ut. Jag är inte säker på någonting men det ser ut att bli Rönnby-Pixbo i kvartsfinal. Mitt andra tips är att det blir ett umeåderby i en av kvartsfinalerna.


Den sista kvartsfinalplatsen blir det stenhårt om. Personligen tror jag att den sista matchen blir avgörande och att vinnaren mellan Boden och Skellefteå blir det laget som tar sig till slutspel. Den teorin bygger dock på att Boden tar sig i kragen och vinner både mot Engelholm och ÖSK innan det är dags för sista matchen.

 Imorgon bär det av mot Kumla. Kumla ska inte vara några problem om man vill kalla sig för topplag, så gör vi vårt jobb är det tre poäng in på kontot. Kumla ska trots allt ha heder av sin första säsong i elitserien. Det finns mycket talang och klarar man ett eventuellt kval kan det bli en nyttig erfarenhet att ta med sig till nästa säsong. Denna helgs road-trip slutar på söndag då det är parkettmatch mot Karlstad. Ett gäng värmlänningar som spelar för slutspel är aldrig lätta att ta sig an. Jag hoppas på en rolig match där Karlstad lär bjuda upp till dans!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Och nu:

Dagens bloggtips!

Först de icke innebandyrelaterade som jag besöker så gott som dagligen:
Fotbollsfrun -- Denna dam är skarp, rapp och framförallt hysteriskt rolig.

Att vara Alex Schulman -- Jag kan inte bestämma mig för om den här mannen är ett geni eller en riktig idiot. Han balanserar på gränsen till bägge konstant.

Innebandy relaterad blogg:
Gratjova -- Om jag inte minns helt knasigt är detta en föredetta pixbo-räv, numera i Partille. Skriver engagerande och framförallt med en stor portion humor. I like!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snart dags att ta helg. Glamorösa Fredag betyder i mitt fall tvätta och städa, se en halvtaskig film och somna helt utpumpad strax efter 23. En innebandynörds bekännelser helt enkelt.

På återseende!

P.S Skumtomtarna var grymt uppskattade!