Var tog semestern vägen

Sista vardagen på semestern. Vad har jag gjort? Ja få se nu, tagit det lugnt, tagit det lugnt, tagit det lugnt, druckit ett och annat glas rött och sprungit ett och annat steg i spåret.

Den gemensamma träningen satte igån i onsdags. Herre min Gucci vad jag har saknat "familjen". Det ska jag komma ihåg när det känns tungt en kall vinterkväll och vi ska ut och springa innan inomhusträningen. De nya spelare som finns har glidit in bra, nu väntar bara de flesta gamlingar på att få kila in dem också.

Serien börjar ovanligt tidigt i år. Det som är nytt är att det är en elitserie. Nu slipper vi norra respektive södra serien. Vi slipper tjafsa om vilken serie som är bäst och vi får äntligen möta alla lag två gånger innan slutspelet drar igång.
Diskussionerna huruvida daminnebandyn är redo för en rak serie är befogad. Det har varit ett himla pysslande med spelprogrammet för att få det att gå ihop. Enligt det preliminära programmet har vi tre raka hemmamatcher för att sedan dra upp till Norrland och spela två bortamatcher under samma helg. Detta är såklart inte alls optimalt, den enda tröst som finns är att alla lag har det på detta sätt. Varför?
Jo pengar...
Föreningarna har inte råd att åka mer än en gång upp till Norrland eller vice versa.

Det andra problemet som självklart har att göra med bristande resurser är att föreningarna har förbaskat svårt att skapa slagkraftiga lag. Vi såg det i Högdalen förra säsongen och vi ser det i Hammarby i år. Dessutom ryktas det om att både Karlstad och Engelholm brottas med problem.
Är daminnebandyn mogen för en rak elitserie när ett lag som gick till kvartsfinal i förra säsongens slutspel i skrivande stund fortfarande brottas med att få ihop ett lag. Att talangerna i det laget väljer att gå till div 1 istället för at satsa vidare. Hallå? Vi gräver vår egen grav om vi inte kan få till en stark organisation i våra föreningar som arbetar långsiktigt.

Ska iallafall bli kul med en ny säsong. IKSU får ses som solklara favoriter. Pixbo kommer inte heller undan så lätt med de värvningar man gjort.

Tester på Bosön imorgon. You got to love it...

Kommentarer
Postat av: Saidsophia

Excellent site!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback