Är detta rätt?

Jag sitter lite smått chockad över att få höra om avstängningen av Micke Karlsson. Kanske är jag jävig i frågan men är inte straffet lite väl hårt? Är det för att statuera exempel som Micke blir avstängd så länge? Att han får ett av de strängaste straffen i innebandyns historia gör att jag undrar vad det är som håller på att hända! Ska alla 28 spelare stängas av i tre månader? Det uppstår en mängd frågor i det här fallet som jag hoppas får sitt svar.

Båstad Outdoor Open spelades i början av Augusti, först i september bestämmer Innebandyförbundet sig för att göra en anmälan och två månader senare den 31:a oktober meddelas beslutet. Skall det få ta så lång tid för ett sådant hät beslut att tas? Jag förstår att det ska samlas in material från berörda parter men att det ska ta 3 månader från förseelse till straff är bortom min förståelse. 

Vad får detta för konsekvenser?  Jo såklart är det först och främst en personlig tragedi för Micke. Hade jag blivit avstängd i 3 månader vet jag inte hur jag reagerat, antagligen blivit helt förkrossad, dessutom bli hemskickad från ett landslagsläger med svansen mellan benen...nä det känns inte schysst.
För Balrog blir konsekvenserna såklart kännbara. Micke kan i sina bästa stunder vara sklillnaden mellan vinst och förlust för demonerna och jag vill inte ens spekulera i hur det värsta scenariot kan bli och vilka konsekvenser det medför. Jag antar att man även fått böter och dessutom nu måste ligga ute med Mickes lön (om han har någon).
Självklart ska rätt vara rätt, regler är till för att följas men om förbundet vill statuera exempel, göra en "Lex Mikael Karlsson", så tycker jag att man är ute och cyklar. Straffet måste vara i paritet till brottet och i mina ögon är överfall och våld på plan hundra gånger värre än licensbrott. Kära bloggläsare ni kan väl friska upp mitt minne när det gäller Roger Almgrens avstängning efter AIK-Råsunda för någon säsong sedan. Hur lång blev den? Vad blev konsekvenserna?

Nu kommer en överklagan som jag hoppas förbundet lyckas behandla på mindre än tre månader. Vad jag har hört så var AIK och Balrog överrens om att Micke skulle spela i Båstad, detta om något borde i i mina ögon vara förmildrande omständigheter men vill förbundet vara paragrafryttare i det här fallet så har de gjort ett toppenjobb!
Självklart bör det tas seriöst på licensfusk, och det är viktigt att reglerna följs men spelarna är oftast oskyldiga och även om föreningen drabbas vid en avstängning så är det spelaren personligen som får ta den största smällen.

Det är så jag känner spontant, kanske får jag chans att revidera min uppfattning när nya fakta dyker upp.

Kommentarer
Postat av: SKANDAL

Och så hoppar vi ner i sandlådan igen:
Idag small det till igen - Micke Karlsson skickades hem med svansen mellan benen från landslagets träningsläger inför turneringen i Tjeckien. Anledningen - han spelade en försäsongsturnering i Båstad med sin nya klubb Balrog. Låter ju helt normalt, men eftersom Karlssons övergång från AIK ej var klar, så bröt han mot den tuffaste lagen av alla i vårat avlånga rike - innebandyns lagbok.

* Straff - Tre månader utan innebandyspel.

Jag vet inte om jag ska skratt eller gråta - jo, som vanligt när det gäller svarta rubriker inom innebandyn så väljer jag att skratta. Vad är detta för skämt? Det kan bli upp till 28 spelare/ledare som straffas för deras party-helg nere i Båstad i början av augusti - De har säkert mer ångest nu, än när de klev upp på söndagsmorgonen för att lira slutspel med kraftig huvudvärk.

Skämt å sidor, de utpekade har naturligtvis gjort fel. Båstad är en sanktionerad turnering och då är det Svenska Innebandyförbundets regler som gäller - det vet alla. Problemet är väl att det helt enkelt borde gå att sköta på ett snyggare och effektivare sätt än så här.

* Hur kan det ta nästa tre månader att komma fram till denna tuffa dom? Disciplingruppen har säkert bordet fullt med ärenden, men tre månader tar det inte ens att få ut sin "pappa-ersättning" från Försäkringskassan!

* Varför är det just Mikael Karlsson man väljer ut som syndarbock nummer 1, släpper ner honom i tjära och låter honom stå inför landslaget med fjädrar som en pajas? Vad hände med dom andra 27?

* Vad vinner innebandyn på det här, förutom att Balrog blir kraftigt försvagat?

Min åsikt är att klubbarna helt klart ska bötfällas för deras agerande att använda otillåtna spelare - that´s it. Jag tycker helt enkelt inte vi har råd att stänga av 28 elitspelare/ledare från våran verksamhet mitt under brinnande säsong - så jäkla bra är vi inte att det bara är att fylla på med nytt.
Peter Forsberg är för närvarande klubblös men ska ändå representera Sverige i Karjala Cup, försäkringen betalar han själv. Micke Karlsson borde väl få spela innebandy utomlands under sin avstängning från Sverige? Kanske läge att starta upp en insamling för att täcka bollbohemens försäkring(tror den är snäppet under "Foppas"!).

Nu fick vi i alla fall våra rubriker i dagspressen. Heja!

Undrar om något lag vågar anmäla sig till Båstad Outdoor nästa år.
Tre månader straff var otäckt tufft - Jag ringer AIK och kollar min licens direkt.

En av de två spikarna satt igår, idag är det V64:a med två nya spikar: Avd3 10 Staro Allentown och i Avd6 15 Plantagenet.

Tänk när Mikael Karlsson kommer släppa sina memoarer, jag beställer ett ex. redan nu.

Träffade på legenden Jonathan Kronstrand nere i Solna Centrum idag. Shit vad jag saknar dessa gamla lirare i SSL!

På G: Planering av mitt nya projekt sedan blir det träning, finslipning inför morgondagens Ligacupmatch mot Balrog(om dom har några spelare kvar!).

Lev väl!

--------------------------------------------------------------------------------

2007-10-31 @ 22:51:23
Postat av: Pich

"Personlig tragedi" känns kanske som att ta i en smula..

I övrigt....klart att det är rätt. Det är ju så urbota dumt att strunta i att övergången inte är klar.

2007-11-01 @ 10:04:43
Postat av: Minne

Ja det beror på hur man definierar "personlig tragedi".
Hade jag blivit avstängd så hade jag tagit väldigt hårt på det. Sedan är säkert inte Micke utan skuld men att konsekvensen skulle bli denna är ju helt orimligt. Som sagt jag är högst jävig i frågan...

2007-11-01 @ 11:14:08
Postat av: Pich

Tre månader kan ju förvisso vara i längsta laget men det måste iaf till en avstängning som svider till lite.
Allt under två månader skulle bara kännas som en axelryckning så kanske 2 månader hade varit mer rimligt.

Känns ju ändå så konstigt att detta händer då ju detta har varit ett gissel för klubbar/spelare under en lång tid. Innebandycuper som Stjärncupen i Karlstad m.m dog ju t o m ut för att klubbar inte kunde använda nya/tilltänka spelare p g a de nya hårdare reglerna.

2007-11-01 @ 13:10:33
Postat av: Ingrid i Ume

Tycker ordet personlig tragedi funkar...
vilket jkl avbrott i en ung människans elitidrotts karriär.

Postat av: David Karlsson

Håller med till 100 %, har också skrivit om det på min innebandyblogg som de flesta bloggare gjort, hoppas många skriver så förbundet inser att det inte håller att stänga av spelare 3 mån efter en sån sak och inte i mer än 1-2 matcher. Lycka till i serien Minne.

2007-11-02 @ 11:01:14
URL: http://www.innebandydavid.blogg.se
Postat av: Anonym

SBIF borde ha regler. Inte straffa enskilda individer. Alltså: kolla licenserna INNAN turneringarna. Ingen förtjänar ett sådant straff. Bara förbundet själva. De sätter reglerna och borde straffas. Vilket skämt SBIF är!

2007-11-02 @ 12:47:35
Postat av: Micke

En månad till sex veckor skulle kännas mer rättvist. Det handlar i grund och botten om fusk när man spelar för ett lag trots att man inte är spelklar. Klart man kunde ju ge ett hårdare straff till sådana som medvetet fuskar, men att utreda sådant tar tid. Om BOO är sanktionerad av SIBF så skall samma regler gälla även där. Att det är en plojturnering håller inte för i så fall måste man ranka olika turneringar, vad är ploj, vad är allvar...

Två problem som kastar sin skugga över domarna är för det första att utredningen tar så lång tid, ohållbart förstås, mer resurser och proritet måste läggas på att besluten tas snabbare. För det andra måste det finnas ett sätt att få kvitto på att övergången är klar (papper,internet el. dylikt).

2007-11-02 @ 12:58:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback